Toegankelijkheid

Het Nationaal Videogame Museum is toegankelijk voor bezoekers van alle leeftijden, identiteiten en achtergronden. Voor bezoekers met een beperking biedt het museum speciale voorzieningen aan.

Toegankelijkheid van het pand
Het museum is rolstoeltoegankelijk. Er is een lift beschikbaar in het pand om naar de kelder, de arcade en het educatieplein te gaan. De gangpaden zijn breed genoeg voor rolstoelen, rollators en scootmobiels. Ook is er een invalidentoilet beschikbaar.

Minder toegankelijke games
Een groot deel van de speelbare games is zittend beschikbaar. Maar er zijn ook games die alleen beschikbaar zijn in een speciaal daarvoor bestemde cabine of zit-/staplaats (denk dan bijvoorbeeld aan een racegame op een motor).

Hulphonden
Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan, met uitzondering van een geregistreerde hulphond.

Overprikkeling
Op drukke dagen kan het voorkomen dat het geluid van de speelbare collectie erg hard is. Bezoekers die snel overprikkeld raken door geluid kunnen bij de kassa gratis gehoorbescherming aanvragen.

We streven ernaar om het museum zo toegankelijk mogelijk te maken voor al onze bezoekers. Mochten we nog iets over het hoofd hebben gezien, of mocht je nog vragen of suggesties hebben neem dan contact met ons op.