Toegankelijkheid

Het Nationaal Videogame Museum is toegankelijk voor bezoekers van alle leeftijden, identiteiten en achtergronden. Voor bezoekers met een beperking biedt het museum speciale voorzieningen aan. Ook is er een rolstoel aanwezig in het museum die gebruikt kan worden. 

Toegankelijkheid van het pand
Het museum is rolstoeltoegankelijk. Er is een lift beschikbaar (85 cm breed x 140 cm diep) in het pand om naar de kelder, de Barcade (1e verdieping) en het educatieplein (2e verdieping) te gaan. 

De gangpaden zijn breed genoeg voor rolstoelen en rollators. Ook is er een invalidentoilet beschikbaar op de 2e verdieping.

Toegankelijkheid van de omgeving
Vanaf tramhalte Stadhuisplein en de parkeergarages zijn er verschillende manieren om bij het museum te komen. Een aantal routes bevat trappen zonder hellingbaan. Daarom raden wij aan om de onderstaande route naar de ingang van het museum te volgen. Deze route gaat om het winkelcentrum Stadshart heen, en komt via de zijkant van het museum uit bij de hoofdingang.

Route van tramhalte Stadhuisplain naar de hoofdingang van het museum
Klik hier voor de route in Google Maps.

Let op: minder toegankelijke games
Een groot deel van de speelbare games is zittend beschikbaar. Maar er zijn ook games die alleen beschikbaar zijn in een speciaal daarvoor bestemde cabine of zit-/staplaats (denk dan bijvoorbeeld aan een racegame op een motor).

Hulphonden
Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan, met uitzondering van een geregistreerde hulphond.

Overprikkeling
Op drukke dagen kan het voorkomen dat het geluid van de speelbare collectie erg hard is. Bezoekers die snel overprikkeld raken door geluid kunnen bij de kassa gratis gehoorbescherming aanvragen.

We streven ernaar om het museum zo toegankelijk mogelijk te maken voor al onze bezoekers. Mochten we nog iets over het hoofd hebben gezien, of mocht je nog vragen of suggesties hebben neem dan contact met ons op.

Wil je alvast even gluren? Doe dan digitaal de NVGM tour!