top of page

Toegankelijk-heid

Het Nationaal Videogame Museum is toegankelijk voor bezoekers van alle leeftijden, identiteiten en achtergronden. Voor bezoekers met een beperking biedt het museum speciale voorzieningen aan.

 

Toegankelijkheid van het pand

Het museum is rolstoeltoegankelijk. Het museum bevindt zich op de 1e verdieping van winkelcentrum Stadshart Zoetermeer. Er is een openbare lift beschikbaar 10 meter vanaf de ingang van het museum. Het museum is gelijkvloers en de gangpaden zijn breed genoeg voor rolstoelen, rollators en scootmobiels. Ook is er een invalidentoilet beschikbaar.

 

Minder toegankelijke games

Een groot deel van de speelbare games is zittend beschikbaar. Maar er zijn ook games die alleen beschikbaar zijn in een speciaal daarvoor bestemde cabine of zit-/staplaats (denk dan bijvoorbeeld aan een racegame op een motor).

 

Hulphonden

Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan, met uitzondering van een geregistreerde hulphond.

 

Overprikkeling

Op drukke dagen kan het voorkomen dat het geluid van de speelbare collectie erg hard is. Bezoekers die snel overprikkeld raken door geluid kunnen bij de kassa gratis gehoorbescherming aanvragen.

 

We streven ernaar om het museum zo toegankelijk mogelijk te maken voor al onze bezoekers. Mochten we nog iets over het hoofd hebben gezien, of mocht je nog vragen of suggesties hebben, wil je het ons dat laten weten via info@nationaalvideogamemuseum.nl?

Achtergrondfoto door Floris Scheplitz.

bottom of page