top of page

GAME ON:

Pass the Controller

cosplay video project

Jullie hebben ze vast wel gezien deze lockdown: de pass the brush challenges. Nu lijkt het ons leuk om ook zoiets voor de Nederlandse game community te doen – om mensen met elkaar in contact te brengen en te laten zien dat wij een heleboel mooie, lieve en creatieve mensen om ons heen hebben. Daarom organiseert het Nationaal Videogame Museum de ‘GAME ON: Pass the controller’ cosplay challenge!

Wat is een ‘pass the brush’ challenge?

De originele challenge wordt uitgevoerd met een makeupkwast die wordt doorgegeven of doorgegooid zodat het lijkt dat de volgende persoon ‘em ‘vangt’. Wij willen de makeupkwast vervangen met een controller die we van persoon tot persoon doorgeven. Wanneer je de controller ‘aanneemt’, ben je jezelf nog. Daarna breng je de controller naar de camera voor de grote transformatie. Als je de controller weer weghaalt bij de camera vandaan, ben je in game-cosplay! Laat je cosplay goed zien en geef de controller dan weer door aan de volgende cosplayer. De video zal bestaan uit een compilatie van korte clips die samen met een leuk gamedeuntje een geheel vormen.

Hoe doe ik mee?

  • Meld je aan via het formulier hiernaast. Onthoud wel, we gaan deze video delen op onze social media, dus als je liever niet met je gezicht op het internet staat, is dit misschien niet de challenge voor jou.

  • Aanmelden en inzenden kan tot eind februari 2021.

  • Leg je cosplay en je controller klaar. Bonuspunten als het een controller is voor het platform waar de game van je cosplay op gespeeld kan worden. Heb je geen controller? Een handheld kan ook!

  • Film je clip! Telefoonopnames zijn hier prima voor. Hou er wel rekening mee dat we de clips graag staand (portret) gefilmd willen hebben. Zie ook het voorbeeld hiernaast.

  • Neem de controller aan vanaf links voor de kijker en geef ‘m door naar rechts voor de kijker (let op, sommige telefooncamera’s spiegelen het beeld).

  • Wij zullen de hele video editen. Daarna zullen we de video online plaatsen op onze social media en alle deelnemers een wetransfer link sturen om het filmpje te downloaden. Natuurlijk zullen we je ook taggen in onze posts. Dit zal ergens begin maart 2021 zijn.

Tips:

  • Houd de belichting van je clip in de gaten – we moeten je mooie hoofd en je mooie cosplay natuurlijk wel goed kunnen zien!

  • Wees niet bang om een paar pogingen te doen (of om ons je bloopers te sturen). Maar onthoud wel: het filmpje hoeft geen cinematografisch meesterwerk te zijn, als je het maar naar je zin hebt!

Heb je nog vragen of opmerkingen, kun je e-mailen met lidy.de.leeuw@nationaalvideogamemuseum.nl

bottom of page