De laatste nieuwsberichten van het Nationaal Videogame Museum

January 03, 2023

Opening Nationaal Videogame Museum

Het Nationaal Videogame Museum opent op 30 november haar deuren in Zoetermeer.

Ons museum richt zich specifiek op videogames, de geschiedenis hiervan en de invloed van de game-industrie op de maatschappij.

Het museum is opgebouwd in tijdsperioden. Naast exposities zijn kamers ingericht met unieke, speelbaar gemaakte museumstukken uit vervlogen tijden. Een historische ‘trip down memory lane’ langs de gamecultuur. In het GameLab kunnen gameontwikkelaars en gamers hun toekomstvisie tonen en delen. Het museum huisvest eveneens de grootste historische arcade van de Benelux. Tijdens het eerste pilotjaar worden steeds meer belevingen toegevoegd.

De gemeente Zoetermeer staat achter het initiatief en heeft een belangrijke rol gespeeld in het beschikbaar maken van de locatie van het museum, het voormalige V&D-pand in het Stadshart.

Let op! Maximaal 150 personen hebben tegelijkertijd toegang. Het kan dus zijn dat je in de rij staat te wachten. Heb je daar geen zin in? Dan krijg je van ons korting voor een toegangskaartje mee voor andere openingsdagen van het museum!

Voor de Pers:

Wil je als journalist bij de opening zijn? Dan ben je al eerder van harte welkom. Mail voor meer informatie naar pers@nationaalvideogamemuseum.nl.