Kroniek der Videogames

De eerste videogame genaamd ‘Tennis for Two’ werd al in 1958 gespeeld. Om deze game te spelen moest je wel een enorm laboratorium hebben en een heleboel apparatuur. Tegenwoordig zijn videogames overal en kun je meest ingewikkelde en uitgebreide spellen op je telefoon spelen. Serieuze en verantwoordelijke beroepen als piloot en chirurg gebruiken games om hun vaardigheden te trainen in de zogenaamde serious games. Zelfs op school worden games gebruikt om bepaalde vakken te ondersteunen of leerlingen te motiveren tot leren.

We kunnen gerust zeggen dat videogames een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt. Een reis met veel ups maar ook met veel downs en vooral veel verhalen die tot de verbeelding spreken. Als je wilt weten hoe deze reis eruit heeft gezien en hoe we op dit punt in de geschiedenis zijn gekomen is dit programma iets voor jou! Misschien leer je ook wel iets over waar deze ontwikkeling naartoe gaat.

In het programma krijg je een uitgebreide rondleiding en een korte en simpele opdracht waar je je fantasie kunt gebruiken.

Onderwijsprogramma

Wanneer: hele schooljaar
Wie: groep 4 t/m 8 PO & klas 1 t/m 6 VO
Waar: Nationaal Videogame Museum
Duur: 2 uur

Dit onderwijsprogramma volgen? Neem dan contact met ons op!