DE TIJDLIJN

Zodra je binnenkomt in het museum, word je overgoten door alles wat de Game cultuur zo mooi en indrukwekkend maakt. Volg onze tijdlijn en ontdek de geschiedenis van videogames aan de hand van de gamechangers, hoogtepunten en belangrijke momenten in techniek, artwork en cultuur binnen de game industrie.​

Speel klassiekers, ontmoet iconen en ontdek de vergeten schatten van de videogames.

Het museum heeft meer dan 200 spelcomputers, homecomputers en arcadekasten speelklaar staan. En alles staat natuurlijk op free-play.

 

HET LAB

Beleef de toekomst van games. In de virtuele werkelijkheid, tijdens het streamen of kijkend vanaf de zijlijn. 

Van het bewonderen van Game Art en tournaments tot het reizen door nieuwe werelden. In het Game Lab is altijd wel wat nieuws te beleven! 

 

Het Game Lab is een dynamische ruimte. De ene keer leer je er van alles over gaming tijdens workshops en de andere keer verwelkomen wij je er tijdens een toernooi of voor MeetUps en experimenten.  Ervaar de toekomst van gaming, of geef deze zelf vorm in het Game Lab!
 

 

DE BARCADE

Welkom in onze barcade, waar moderne horeca en retro arcadekasten samenkomen in een gezellige omgeving. Hier kun je even bijtanken na uren avonturieren, uitdagingen en de wereld redden. Naast de bekende halal hotdogs en tosti’s bieden we nu ook gezonde broodjes.

De barcade is ook open voor publiek dat geen bezoek aan het museum wil brengen, dus neem je judo-docent, je buurman of je oma mee voor een lekkere kop koffie!

 
CONTACT

© 2019 Stichting Nationaal Videogame Museum

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon