top of page

DE SFEERKAMERS

Zodra je binnenkomt in het museum, word je overgoten door alles wat de game cultuur zo mooi en indrukwekkend maakt. Volg onze tijdlijn door de sfeerkamers en ontdek de geschiedenis van videogames aan de hand van de gamechangers, hoogtepunten en belangrijke momenten in techniek, artwork en cultuur binnen de game industrie.​

Speel klassiekers, ontmoet iconen en ontdek de vergeten schatten van de videogames.

Het museum heeft rond 231 spelcomputers, homecomputers en arcadekasten speelklaar staan, en 327 unieke speelplekken. Dat maakt ons het museum met de grootste arcade van heel Europa!

De tijdlijn

HET LAB

Toekomst en educatie gaan hand in hand, daarom vind je in het Lab de toekomst van games en leer je hoe jij deel uitmaakt van die toekomst. Laat je verrassen door de educatieve projecten van het museum op scholen en bij workshops waar de nieuwste techniek wordt uitgelegd en aangeleerd. 

 

Het Lab is een dynamische ruimte. Van het bewonderen van game art tot het reizen door nieuwe werelden. In het Lab is altijd wel wat nieuws te beleven: de ene keer leer je er van alles over de geschiedenis van gamen tijdens een lezing en de andere keer verwelkomen wij je er tijdens een toernooi of een meet-up.  Ervaar de toekomst van gaming, of geef deze zelf vorm in het Lab!

Het Lab

DE BARCADE

Welkom in onze Barcade, waar moderne horeca en retro arcadekasten samenkomen in een gezellige omgeving. Hier kun je even bijtanken na uren avonturieren, uitdagingen en de wereld redden. Naast de bekende halal hotdogs en tosti’s bieden we nu ook gezonde broodjes.

De Barcade is ook open voor publiek dat geen bezoek aan het museum wil brengen, dus neem je judo-docent, je buurman of je oma mee voor een lekkere kop koffie!

De Barcade
20-09-17-15-07-46-731_deco.jpg

DE COMMUNITY

De presentatie en onderzoek van de gamecultuur in brede zin is een van de belangrijkste doestelingen van het Nationaal Videogame Museum. Daarom wil het museum graag de thuishaven zijn voor de Nederlandse game community. Denk dan aan gamers, programmeurs, ontwerpers, techneuten en natuurlijk, cosplayers! Het museum wil daarbij een brug te slaan tussen hobbyisten en professionals.

In 2020 hebben wij de eerste editie van de Nationale Game Cultuurdagen georganiseerd. Tijdens en na dit evenement werd met name aangegeven dat in Nederland een nationaal platform voor verschillende onderdelen van de gamecultuur wordt gemist en of het museum daar een rol in zou kunnen spelen. Ook vanuit de (game) cosplay community kwam dit verzoek. Het museum wil graag dit platform zijn! In dat kader zijn wij van plan om evenementen (concerten, toernooien, workshops) en digitale projecten voor de game community te gaan organiseren in samenwerking met Nederlandse spelers. Een van de eerste museumprojecten is bijgaand filmpje ter introductie van de diversiteit van de game cosplay community. 

We blijven ons ontwikkelen en zijn altijd op zoek naar leuke ideeën en hechte samenwerking. Heb jij een idee? Neem vooral contact met ons op!

De Community
bottom of page