Gamenest

Het Gamenest zien wij bij het NVGM als erkenning dat jongeren uit Zoetermeer na een zware coronaperiode een plek verdienen om samen te komen en een hobby uit te oefenen.

De nadruk ligt hier op het bouwen van een community. Het onderwerp van het Nationaal Videogame Museum, en ook de verschillende manieren om hiermee bezig te zijn, is hier natuurlijk bijzonder geschikt voor.

Deze plek is ook niet bedoeld voor bezoekers van het museum maar een aparte plek voor jongeren uit de regio. Voor een kleine vergoeding van 2 euro mag je naar binnen en ben je de hele dag welkom.

Op deze plek kun je met je vrienden komen om met of tegen elkaar te spelen en moet het gevoel van een huiskamer hebben. Wel een hightech huiskamer waar iedereen zich welkom voelt en waar nieuwe leden enthousiast begroet worden. Maar het is ook een plek waar de verschillende elementen van de gamecultuur tot uiting komen. We stellen de ruimte bijvoorbeeld ook beschikbaar voor e-sports. Een ruimte om met elkaar te trainen voor evenementen, maar ook een plek om deze evenementen te organiseren. Een manier om op een serieuzere manier met je hobby bezig te zijn.

Daarnaast willen we ook bijdragen aan talentontwikkeling door periodiek workshops aan te bieden waar je je voor kunt inschrijven. Workshops over het programmeren van games tot aan het sleutelen aan de hardware (arcadekasten) waar de deze games op draaien. Na het volgen van een workshops kun je misschien wel meedoen aan een gamejam in het Gamenest. In dit eendaagse evenement gebruik je je aangeboren talent en de nieuw geleerde vaardigheden om in groepsverband een game te maken.

En als je besloten hebt dat je geld verdienen in de game-industrie echt iets voor jou is, kun je in het Gamenest ook een kenniscentrum vinden. We zijn een samenwerking aangegaan met alle game-gerelateerde opleidingen in Nederland en je kunt hier in de hoek alles vinden wat er is. En als je iets hebt gevonden dat bij lijkt te passen kun je je ook direct inschrijven!