Aanbod

Het Nationaal Videogame Museum is ’the place to be’ voor iedereen die meer wil weten (én beleven) over de geschiedenis, en de maatschappelijke en culturele kant van videogames. Het museum laat haar bezoekers ook de games van morgen ervaren.

Gamers van jong tot oud zijn welkom om te spelen, ontdekken, leren en ervaringen online te delen.

Sfeerkamers

Zodra je binnenkomt in het museum, word je overgoten door alles wat de game cultuur zo mooi en indrukwekkend maakt. Volg onze tijdlijn door de sfeerkamers en ontdek de geschiedenis van videogames aan de hand van de gamechangers, hoogtepunten en belangrijke momenten in techniek, artwork en cultuur binnen de game industrie.

Speel klassiekers, ontmoet iconen en ontdek de vergeten schatten van de videogames.

Het museum heeft rond 231 spelcomputers, homecomputers en arcadekasten speelklaar staan, en 327 unieke speelplekken. Dat maakt ons het museum met de grootste arcade van heel Europa!

GAMENEST

Het Gamenest is een plek voor jongeren om samen te komen en met of tegen elkaar te gamen. Voor de zeer bescheiden prijs van 5 euro mag je naar binnen en hoor je bij de community. Het doel is om een huiskamergevoel te creëren waar iedereen zich welkom voelt en nieuwe leden verwelkomd worden door de oude garde.

Het is wel een hightech huiskamer met de nieuwste consoles en PC’s en waar je ook E-sporters kunt vinden die ons nest gebruiken om te trainen voor evenementen.

Klik hier voor meer info.

Barcade

Welkom in onze Barcade, waar moderne horeca en retro arcadekasten samenkomen in een gezellige omgeving. Hier kun je even bijtanken na uren avonturieren, uitdagingen en de wereld redden. Naast de bekende halal hotdogs en tosti’s bieden we ook lekkere broodjes.

De Barcade is ook open voor publiek dat geen bezoek aan het museum wil brengen, dus neem je judo-docent, je buurman of je oma mee voor een lekkere kop koffie!

Community

De presentatie en onderzoek van de gamecultuur in brede zin is een van de belangrijkste doelstelingen van het Nationaal Videogame Museum. Daarom wil het museum graag de thuishaven zijn voor de Nederlandse game community. Denk dan aan gamers, programmeurs, ontwerpers, techneuten en natuurlijk, cosplayers! Het museum wil daarbij een brug te slaan tussen hobbyisten en professionals.

In 2020 hebben wij de eerste editie van de Nationale Game Cultuurdagen georganiseerd. Tijdens en na dit evenement werd met name aangegeven dat in Nederland een nationaal platform voor verschillende onderdelen van de gamecultuur wordt gemist en of het museum daar een rol in zou kunnen spelen. Ook vanuit de (game) cosplay community kwam dit verzoek. Het museum wil graag dit platform zijn! In dat kader zijn wij van plan om evenementen (concerten, toernooien, workshops) en digitale projecten voor de game community te gaan organiseren in samenwerking met Nederlandse spelers. Een van de eerste museumprojecten is bijgaand filmpje ter introductie van de diversiteit van de game cosplay community.

We blijven ons ontwikkelen en zijn altijd op zoek naar leuke ideeën en hechte samenwerking. Heb jij een idee? Neem vooral contact met ons op!